Güneş Enerji Santralleri (GES) Bakım ve Onarım
Güneş Enerji Santrali kurulumundan itibaren işinde uzman firmalarla tarafından kurulması gereken sistemlerdir.
Ortalama bir Güneş Enerjisi Santrali’nin ömrü 25 yıl olarak ön görüldüğünden tüm bakım ve onarımların düzenli olarak profosyonel firmalarca yapılması gerekmektedir.
Güneş Enerjisi Sistem Arızaları
En sık görülen arızalar, kurulum aşamasında yapılan hatalı bağlantılar ve zamanla oluşan gevşek bağlantılar izolasyon hatalarına yol açar. Kabloların kemirgenler tarafından veya zamanla zarar görmesi sonucunda oluşan izolasyon hataları kısa devreye yol açtığından bağlı olduğu cihazlara zarar verebilir.
Güneş Panelleri’nin bağlantı kutusu (junction box) üzerinde bulunan konnnektörlerin DC kablo tarafındaki konnektörler ile uyumsuz olması sık görülen arızalardan biridir. Buradaki uyumsuzluklar yangın riski oluşturur.
Diğer sıklıkla yaşanan arızalar ise Orta Gerilim Kesicileri’ nde ve Trafolar da yaşanan arızalardır. Koruyucu röleler de dahil olmak üzere tüm ekipmanlar periyodik olarak kontrol edilmelidir.
Güneş Santrali Bakımı
Güneş enerji santrallerinde dağıtım panolarında kullanılan şalterler, elektrik arızalarının baş nedenlerindendir. Bu şalterlerde aşırı ısınma sorunu olabilir. Periyodik olarak kontrol edilmesi gerekir.
Güneş Enerji Santrali’ ndeki arızalarından biri olan koruma röleleri, ekstra bakım ister. Röle ayarlarının doğruluğu üretim kaybı yaşamamak adına mutlaka kontrol edilmelidir.
Arazi üzeri Güneş Enerji Santralleri’nde ot ve panel temizliğine mutlaka dikkat edilmelidir. Her yıl düzenli olarak ot temizliği yapılması gerekir.
En çok verim kaybına panel kirliliği neden olmaktadır. Aşırı tozlanma ve kirlilik durumlarında panellerin mutlaka temizlenmesi gerekir.
Güneş Enerjisi Santralinizin tüm İşletme ve Bakım işlemleri için bizlere ulaşabilirsiniz.